Stort engasjement på aktivitetslederkurs

Denne helgen har totalt 17 aktivitetsledere fra allidrettsgruppen gjennomført aktivitetslederkurs i barneidrett i regi av Akershus idrettskrets.

2018-01-28
Kenneth R. Breivik

Fredag kveld og lørdag, 26. og 27. januar, deltok 17 frivillige foreldre i et 16 timers aktivitetslederkurs i barneidrett i Frogner idrettspark. Gjennom teori og praksis med kurslærer fra idrettskretsen i tillegg til egen eLæringsmodul har aktivitetslederne i allidrett gjennomgått temaer som:

  • Idrettens verdigrunnlag
  • Idrettens barnerettigheter og Bestemmelser om barneidrett
  • Barns utvikling og aldersrelatert trening
  • Organisering av hensiktsmessig aktivitet
  • Egen trenerrolle

Det var full fart fra første øyeblikk med blant annet testing av ulike øvelser som er egnet for barn og som tar utgangspunkt i de grunnleggende bevegelsene som hoppe, gå, krype, åle, kaste, sparke osv. Engasjementet var utrolig bra hele veien og interessen var stor for å finne varierte aktiviteter og nye metoder for gjennomføring som er optimale for de ulike alderstrinnene i allidrettsgruppen. Det ble i etterkant gitt veldig gode tilbakemeldinger fra kurslærer på hele gruppen som deltok på kurset.

Tusen takk til alle som hadde mulighet til å delta! Takk for kjempebra innsats, og ikke minst for at dere stiller opp for barna!

Gruppestyret vil vurdere nytt aktivitetslederkurs i barneidrett til høsten i forbindelse med etablering av ny gruppe for 2015-barn. Og da vil det eventuelt også bli en ny mulighet for de foreldrene som dessverre ikke kunne delta i denne runden.

Aktivitetsleder i allidrett

Allidrett er som alle andre grupper i Frogner IL avhenging av frivillige aktivitetsledere fra foreldregruppen for å kunne gjennomføre treninger og aktiviteter. Det er optimalt med ca. 4-5 barn pr. aktivitetsleder pga. alder på barna, og i tillegg må en ha spillerom for at enkelte ikke alltid kan møte pga. sykdom, jobb eller andre aktiviteter under enkelte treninger.

Les mer om aktivitetslederrollen og hvordan man kan bli med her: https://www.frogneril.no/Allidrett/Sidemeny/Aktivitetsleder.html

Gruppestyret i Frogner allidrett

 

Kalender

April
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket