God oppslutning på åpen prøvetrening

Tusen takk til alle foreldre og barn som mandag 11. juni møtte opp på åpen prøvetrening i allidrett for nye barn.

2018-06-12
Kenneth R. Breivik

22 nye ansikter med tre-, fire- og femåringer var mandag kveld med på en gøyal treningsøkt i Frogner idrettspark der de blant annet fikk prøve hinderbane, lek med "fallskjerm"  -og lov til å rote/rydde med utstyr! Forhåpentligvis ga dette mersmak for store og små, og vil være med på å danne grunnlaget for en nytt 2015-årskull i allidrett tidlig til høsten. Samtidig er tendensen at det vil være en økning på de eksisterende 2014- og 2013-kullene når vi starter opp igjen etter sommeren.

Gått glipp av prøvetreningen?

Frogner-allidrett-Grand-opening-2017-04s.jpg

Er det slik at dere har barn hjemme i alderen 3 til 9 år (2009 - 2015) som ikke fikk blitt med på prøvetrening, men som kunne tenke seg å starte med allidrett? Fortvil ikke! Vi vil gjerne høre fra flere som ønsker å melde inn barna sine for deltakelse i allidrett til høsten slik at vi kan få opprettet plasser til alle som vil være med. Send oss da bare en kort e-post på allidrett@frogneril.no med alder på barnet og kontaktinfo til foreldrene. Dette er ikke å anse som en bindende påmelding, men er med på å gi gruppestyret et overblikk over den kommende høsten.

Veien videre

Vi vil publisere informasjon om oppstartsdatoer og treningstider på nettsidene våre så fort detaljene for den kommende høsten er klare. Neste viktige steg er å få på plass en gruppe med aktivitetsledere for det kommende 2015-kullet, i tillegg til at vi ønsker noen nye på 2014 og 2013-kullene for å kunne tilby nye plasser til høsten.

Aktivitetsleder i allidrett

Har du barn i alderen 3-9 år som ønsker å drive med allidrett? Bli med som aktivitetsleder og bidra til å gjøre det mulig å tilby allidrett til de yngste barna på Frogner. Vær samtidig en rollemodell for egne og andres barn, og gi barn glede av bevegelse og mestring.

Når trenger allidrett nye aktivitetsledere?

Normalt sett er det behov for nye aktivitetsledere når en etablerer nye grupper eller årskull. Spesielt i forkant av høstsesongen da et nytt årstrinn med 3-åringer får tilbud om å bli med å trene allidrett er behovet aller størst. Allidrett er avhenging av frivillige aktivitetsledere fra foreldregruppen, og uten aktivitetsledere blir det ingen trening. En trenger ca. 6-8 aktivitetsledere pr. gruppe avhengig av størrelse på gruppene. Det er optimalt med ca. 4-5 barn pr. aktivitetsleder pga. den unge alderen på barna, og også for å ha spillerom for at enkelte ikke alltid kan møte pga. sykdom, jobb eller andre aktiviteter under enkelte treninger. 

Hvorfor være aktivitetsleder?

Trener Frogner IL Allidrett

 • Gi barn glede av bevegelse og mestring
 • Følge med barnas motoriske utvikling
 • Utvikling som aktivitetsleder
 • Være rollemodell for egne og andres barn
 • Egen trim :-)
 • Aktivitetsledere betaler ikke treningsavgift for allidrett for egne barn

Hva gjør en aktivitetsleder?

Noen av oppgavene er:

 • Planlegge og gjennomføre treninger og aktiviteter
 • Ordne med musikk når dette skal brukes
 • Holde orden på utstyr og utstyrsrom

Hva kreves for å kunne bli aktivitetsleder i allidrett?

 • Må man ha politiattest?Ja, av sikkerhetsmessige årsaker må alle aktivitetsledere og trenere fremvise politiattest uten anmerkninger for å delta i aktiviteter i regi av Frogner IL og allidrettsgruppen. Det er ingen unntak for dette!
  Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig for at idretten skal være et trygt og godt sted for alle medlemmer. Som en viktig del av dette arbeidet skal alle som utfører oppgaver i norsk idrett, som innebærer et ansvars- eller tillitsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, fremvise politiattest (barneomsorgsattest). Les mer om dette her: https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politiattest

 • Må man ha kurs eller annen utdanning? - Nei, ingen formell bakgrunn, utdanning, kurs eller erfaring er påkrevd, men allidrettsgruppen tilbyr aktivitetslederkurs for de som ønsker i løpet av høsten 2018 basert på interesse. Kurset er helt uten kostnad for den enkelte, og sted og timeplan for gjennomføring kan variere basert på antall påmeldte. Dersom oppslutningen er stor nok gjennomføres dette i Frogner idrettspark. I tillegg vil bøker og annet materiell være tilgjengelig for nye aktivitetsledere.

 • Må man være medlem av Frogner IL? - Nei, en må ikke være medlem av Frogner idrettslag for å kunne være aktivitetsleder i allidrett. Som aktivitetsleder innen barneidrett (frem til 12 år), er det ikke noe krav eller regler som spesifiserer at en trener må være medlem av klubben som hun eller han deltar i. Når man trener personer fra 13 år og oppover, så må man være medlem i ETT idrettslag som er tilknyttet Norges idrettsforbund (dvs. man kan være medlem i en klubb og trene personer i et annet idrettslag). Det er KUN verv som styreleder o.l. som krever medlemskap i idrettslaget. Men, en kan gjerne melde seg inn for å støtte lokal idrett og aktiviteter dersom man ønsker dette! Her anbefales familiemedlemskap for de som ikke allerede er medlem og som vurderer dette.

Hvordan blir man aktivitetsleder i allidrett?

Ta kontakt med gruppestyret for å bli med som aktivitetsleder. Send en e-post med info og kontaktdetaljer, eller ta kontakt med oss på informasjonsmøter e.l. Deretter veileder vi deg videre i forhold til de praktiske detaljene som må på plass.

Med sommerlig hilsen
Gruppestyret i Frogner IL Allidrett

Kalender

April
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket