Aktivitetsleder i allidrett

Aktivitetsleder i allidrett

Har du barn i alderen 3-9 år som ønsker å drive med allidrett? Bli med som aktivitetsleder og bidra til å gjøre det mulig å tilby allidrett til de yngste barna på Frogner. Vær samtidig en rollemodell for egne og andres barn, og gi barn glede av bevegelse og mestring.

Når trenger allidrett nye aktivitetsledere?

Normalt sett er det behov for nye aktivitetsledere når en etablerer nye grupper eller årskull. Spesielt i forkant av høstsesongen da et nytt årstrinn med 3-åringer får tilbud om å bli med å trene allidrett er behovet aller størst. Allidrett er avhenging av frivillige aktivitetsledere fra foreldregruppen, og uten aktivitetsledere blir det ingen trening. En trenger ca. 6-8 aktivitetsledere pr. gruppe avhengig av størrelse på gruppene. Det er optimalt med ca. 4-5 barn pr. aktivitetsleder pga. alder på barna, og i tillegg må en ha spillerom for at enkelte ikke alltid kan møte pga. sykdom, jobb eller andre aktiviteter under enkelte treninger.

Det kan også være behov for nye aktivitetsledere ved oppstart av høst- eller vårsesongen, og underveis i sesongene på eksisterende grupper. 

Hvorfor være aktivitetsleder?

 • Gi barn glede av bevegelse og mestring
 • Følge med barnas motoriske utvikling
 • Utvikling som aktivitetsleder
 • Være rollemodell for egne og andres barn
 • Egen trim :-)
 • Aktivitetsledere betaler ikke treningsavgift for allidrett for egne barn

Hva gjør en aktivitetsleder?

Noen av oppgavene er:

 • Planlegge og gjennomføre treninger og aktiviteter
 • Ordne med musikk når dette skal brukes
 • Holde orden på utstyr og utstyrsrom

Hva kreves for å kunne bli aktivitetsleder i allidrett?

 • Aktivitetslederkurs barneidrettMå man ha politiattest? Ja, av sikkerhetsmessige årsaker må alle aktivitetsledere og trenere fremvise politiattest uten anmerkninger for å delta i aktiviteter i regi av Frogner IL og allidrettsgruppen. Det er ingen unntak for dette!
  Norges idrettsforbund jobber kontinuerlig for at idretten skal være et trygt og godt sted for alle medlemmer. Som en viktig del av dette arbeidet skal alle som utfører oppgaver i norsk idrett, som innebærer et ansvars- eller tillitsforhold overfor mindreårige eller personer med utviklingshemming, fremvise politiattest (barneomsorgsattest). Les mer om dette her: https://www.idrettsforbundet.no/klubbguiden/politiattest

 

 • Må man ha kurs eller annen utdanning? - Nei, ingen formell bakgrunn, utdanning, kurs eller erfaring er påkrevd, men allidrettsgruppen tilbyr aktivitetslederkurs for de som ønsker i løpet av høsten 2018 basert på interesse. Kurset er helt uten kostnad for den enkelte, og sted og timeplan for gjennomføring kan variere basert på antall påmeldte. Dersom oppslutningen er stor nok gjennomføres dette i Frogner idrettspark. I tillegg vil bøker og annet materiell være tilgjengelig for nye aktivitetsledere.

 

 • Må man være medlem av Frogner IL? - Nei, en må ikke være medlem av Frogner idrettslag for å kunne være aktivitetsleder i allidrett. Som aktivitetsleder innen barneidrett (frem til 12 år), er det ikke noe krav eller regler som spesifiserer at en trener må være medlem av klubben som hun eller han deltar i. Når man trener personer fra 13 år og oppover, så må man være medlem i ETT idrettslag som er tilknyttet Norges idrettsforbund (dvs. man kan være medlem i en klubb og trene personer i et annet idrettslag). Det er KUN verv som styreleder o.l. som krever medlemskap i idrettslaget. Men, en kan gjerne melde seg inn for å støtte lokal idrett og aktiviteter dersom man ønsker dette! Her anbefales familiemedlemskap for de som ikke allerede er medlem og som vurderer dette.

Hvordan blir man aktivitetsleder i allidrett?

Ta kontakt med gruppestyret for å melde deg som aktivitetsleder. Send en e-post med info og kontaktdetaljer, eller ta kontakt med oss på informasjonsmøter e.l.  


Jeg har meldt meg som aktivitetsleder for allidrett. Hva nå?

 • Meld deg inn i den lukkede Facebook-gruppa "Aktivitetsledere Frogner Allidrett", der kommuniserer gruppestyret med aktivitetslederne i forbindelse med viktig informasjon eller kommende aktiviteter: https://www.facebook.com/groups/1497037643940041/
 • Du søker politiattest på siden https://attest.politi.no. Benytt formålsbeskrivelse fra Frogner IL som du finner i FaceBook-gruppen ovenfor og fyll ut de personlige detaljene før du vedlegger dokumentet i søknaden på nett. Formell behandlingstid er 14 dager, men erfaringsmessig tar dette ofte noe kortere tid. Når du mottar attesten, så må denne enten vises til Sportslig koordinator i Frogner IL, Radu Carlan, eller den kan sendes elektronisk. Lag da PDF-dokument med passord (pga. sensitive personopplysninger) og send dette til sportslig@frogneril.no og merk e-posten med "Politiattest allidrett". Sportslig koordinator i Frogner IL vil dokumentere mottatt politiattest og gyldighetsperiode, og deretter gi gruppestyret beskjed når dette er i orden.
 • Vi får deg inn i den interne oversikten over aktivitetsledere, og så sørger vi for at ditt barn får unntak for betaling av treningsavgift for sesongen – evnt. også kommende sesonger. Dvs. at betalingsstatus på nettsiden vil endres til "Betalt" for treningsavgiften. NB! Medlemskap i Frogner IL må betales av alle, også for barn av aktivitetsledere.
 • Gruppestyret vil se på muligheten for å kunne tilby aktivitetslederkurs. Det blir publisert mer informasjon og detaljer om dette i Facebook-gruppn for aktivitetsledere.
 • Frogner IL trenerskjorte (rød Umbro) - Vi ser på størrelse når du kan møte på første trening, eller ved annen passende anledning. Har vi ikke riktig størrelse inne, så vi vil se på ny bestilling av dette så raskt som mulig.
 • Etter at politiattesten er på plass, så avtaler vi oppmøte enten på førstkommende trening eller eget møte for aktivitetsledere i allidrett. Dette avtales nærmere.
 • Velkommen ombord, og takk for at du stiller opp som aktivitetsleder! :-)

Kalender

April
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket