annegro2 2017-01-18 19:10:19

Historikk

Ideen til å etablere en egen badmintonklubb i Frogner, ble født våren 1997. Da det omsider ble bestemt at Frogner skulle få sin hall, ble det fart i arbeidet med klubbdannelsen. Arve Henriksen tok den gang kontakt med idrettslaget, i håp om en dialog.Det var likevel først senhøstes at det skjeddenoe konkret. I starten viste det seg nemlig å være noe vanskelig for halledelsen å finne penger til oppmerking av badmintonbaner.

Takket vært initiativtakerens gamle doublemakker fra tiden i Grong Badmintonklubb, Helge Formo, som da hadde rukket å bli visepresident i NBF, serverte Norges Badmintonforbund oss en herre ved navn Bas Strang på gullfat. Han var på den tiden konsulent i forbundet, og var den som for alvor fikk snøballen til å rulle på Frogner. I tillegg ble det igangsatt en underskriftskampanje blant befolkningen på Frogner, som hadde som målsetning å avdekke at det fantes et behov for en badmintonklubb i grenda. Dette resulterte i 26 underskrifter. Dermed var det klart for en badmintonklubb på Frogner.

Parallelt ble det søkt om støtte både fra Frogner Idrettslag og Sørum kommune, noe som resulterte i 10.000 kroner fra hver av de til oppmerking av baner. Og når byggherren Per Berg i tillegg spyttet i resten, var vi plutselig i gang. Og da hallen sto ferdig, lå syv flotte badmintonbaner klare til bruk.

Men ennå manglet vi nett og nettstolper, men ved hjelp av velvillige sponsorer, som ønsket et alternativ til fotballen velkommen, klarte vi å komme i mål også her.

Samtidig fikk vi stablet et interimsstyre på beina, bestående av Arve Henriksen (leder), Sigbjørn Krunenes (turneringsansvarlig), Steinar Johansen (styremedlem), Marianne Nordland (sekretær) og Dag Anmarkrud (kasserer). Disse utgjorde også klubbens første ordinære styre.

Søndag 30. november ble Frognerhallen offisielt åpnet. Takket være Norges Badmintonforbund, kunne Frogner Badminton stille med noen av landets beste spillere, samt Norges fremste badmintondommer på åpningsdagen. De serverte en oppvisningskamp av de sjeldne for de innbudte gjestene, som fikk se hva denne sporten egentlig gikk ut på. I tillegg stilte forbundspresident Nils Petter Johansen og visepresident Helge Formo.

 

"ALLE" KOM

Helgen etter var det så klart for Frogner IL Badmintons aller første møte. Vi var rimelig spente på oppslutningen. Og folk kom – 52 stykker dukket opp.

Opprinnelig hadde vi lagt opp til treningsstart først i januar, men nei da. De fremmøtte ville gjerne starte umiddelbart. Derfor ble det trening allerede helgen etter. Og tidligere nevnte Bas Strang, tidligere elitespiller fra Nederland, stilte velvillig opp som trener. Opprinnelige skulle dette skje over en helg, men da hadde ikke vi regnet med en slik oppslutning.”Si meg, er det hele bygda som har møtt frem?”, var reaksjonen fra Strang da han dukket opp. Dermed måtte kurset fordeles over to helger, slik at alle fikk vært med.

 

Kalender

April
MTOTFLS
2930311234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293012

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

SPONSORER