Idrettens tekstilinnsamling

Frogner IL har inngått et samarbeid med Foreningen UFF-Butikkene i Norge, om innsamling av brukte klær, sko og tekstiler. I den anledning står nå to containere plassert her i idrettsparken.

2018-09-17
Rune A. Punnerud

Hvorfor gi til UFF?

Mange av oss rydder innimellom i skuffer og skap. Da ender man gjerne opp med en sekk eller to med klær man ikke lenger har bruk for. Dette kan andre få glede av. Dersom du leverer tøy i containerne her i Frogner Idrettspark, får Frogner IL kr. 2,- pr. innsamlede kg tøy. 

Gir du ditt tøy til UFF så bidrar du direkte til deres humanitære arbeid. I 2015 resulterte nordmenns giverglede i at 33,1 millioner kroner kunne bevilges til UFFs humanitære arbeid. Les mer om resultatene av vårt humanitære arbeid på vår nettside: http://www.uffnorge.org/ 

Gir du ditt tøy til UFF så gir du flere fattige muligheten til å skaffe seg tøy. Millioner av mennesker verden over er så fattige at de ikke har mulighet til å kjøpe nytt tøy - for dem handler det om ombruk – eller ingenting. Nordmenn som leverte tøy til UFF sørget i 2015 for ombruk av nær 20 millioner plagg - nok til å dekke minimumsbehovet til over 2,4 millioner mennesker - ref. FNs minimumssats på 2 kg per person per år

26 % av tøyet som samles inn sendes til Afrika, hovedsaklig til UFFs samarbeidspartnere innen våre bistandsaktiviteter. Tøyet blir solgt gjennom egne butikker eller til lokale forhandlere. På den måten får mange mennesker tilgang på godt og billig tøy, det skapes mange direkte og indirekte arbeidsplasser samt at midler skaffet til veie gjennom salg av det brukte tøyet brukes til det humanitære arbeidet lokalt i landene. 

Hva kan du gi til UFF?

UFF tar i mot klær, sko, accessoirer og lettere husholdningstekstiler; herunder duker, håndklær, gardiner, puter, sengetøy, myke leker mv. Det er en utbredt misforståelse at det kun er lite brukt tøy av høy kvalitet som er ønskelig. Du kan levere alle kvaliteter tøy og tekstiler, bare det er rent og tørt - vi sørger for grundig sortering av tekstilene. Det meste kan brukes om igjen, og det som ikke går til ombruk går til materialgjenvinning og blir til nye tekstilprodukter. Innlevert tøy kan også til en viss grad bli reparert, som f.eks. reparasjon av glidelåser og påsying av knapper.

Husk at tøyet skal kunne brukes på nytt og av den grunn er det viktig at det du leverer er:

  • Rent
  • Tørt

Tøyet er en gave og vi tar godt vare på det. 

Hvordan skal tøyet leveres?

Pakk tøyet i lukkede poser eller løst pakkede sekker. Kartonger og flytteesker går ikke inn i beholderen. Dersom du mot formodning ikke får posen inn i beholderen så kan du ta ut noe av tøyet og legge det løst inn. Sjekk at alle lommer er tomme og at posen du leverer faktisk er den du ønsker å levere - og ikke «arvesølvet». Ikke hold lommebøker, bilnøkler, husnøkler, mobiltelefoner, I-pader og andre «duppeditter» i hånden samtidig som du dytter posen inn – legg disse på ett sikkert sted inntil du er ferdig med leveringen.

Ikke sett tøyet utenfor beholderen – da kan det bli vått eller stjålet. Normal tømme frekvens er 1 - 2 ganger per uke, men mange mennesker rydder i helgene og da kan det skje at beholderen blir full. Ring vår vakttelefon 918 11 089 og vi tømmer innen 24 timer, samtidig kan vi dirigere deg til neste UFF-beholder.

 

For mer informasjon, se nettsiden til UFF: http://www.uffnorge.org/ 

Kalender

Mai
MTOTFLS
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket

HOVEDSPONSOR

SPONSORER