lindamauseth 2019-11-21 15:29:58

Kortbane- og minihåndball

5er Håndball på kortbane- nytt fra sesongen 19/20- noen føringer for arrangering 

Fra sesongen 19/20 kommer et nytt spilltilbud fra Region Øst og NHF for J/G 9 år som utvides til også å gjelde J/G 10 år fra sesongen 20/21. Hos oss i Frogner vil det være lagene selv som har arrangement ansvaret under disse rundene. Dermed blir det viktig at dugnadsansvarlig og foreldre forøvrig er kjent med regler rundt tilbudet slik at rundene gjennomføres på rett måte.

Hensikten med 5 er Håndball på kortbane er å fremme utvikling av håndballspillet gradvis og klargjøre spillere, trenere og foreldre til ordinært spill på stor bane.

Hos oss vil alle slike kamper gjennomføres på Bane B eller 2 i flerbrukshallen hvor banen er merket til slikt spill:

Gul bane: Minihåndball (20 x 12 meter)

Grønn bane: Kortbane (25,5 - 26 x 20 meter) «Ny» 6-meter merkes opp.

Rød + grønn bane: Full bane (40 x 20) meter.

baner.png

Banen de spiller på er forkortet men har full bredde.

Målene som benyttes er enten oppblåsbare eller fastmonterte med nedsunken tverrligger. Husk ,når dere rigger, fest målene korrekt i gulvet og monter platene som reduserer målenes høyde på korrekt måte slik at de sitter godt fast. Dette er viktig med tanke på sikkerhet.

Det spilles med 5 spillere på banen- 1 keeper med egen draktfarge og 4 utespillere. Keeper kan være med opp i angrep. Det oppfordres til å rullere på plasser. Det er lov å ha med 10 spillere pr kamp og de som er med på kamp skal spille- i regionalt rundespill hvor det spilles flere kamper spilles det 2 x 10 min med 1 min pause med sidebytte.

Det benyttes mikroball / 00 i begge klasser.

Det er ikke anledning til å score på åpnet mål fra egen banehalvdel.

Kampene skal avvikles med sekretariat, men mål skal ikke registreres. Kun kamptid skal vises. Dommere/kampveiledere skal primært veilede, men det er unntaksvis anledning til å gi advarsler og utvisninger. Utvisning er personlig. Det betyr at trenere setter på ny spiller under utvisningstiden. Den som sitter i sekretariatet holder styr på utvisningstiden slik at trener /laget vet når utvist spiller kan spille igjen.

Kampen stater med det laget som vant loddtrekning. Ved scoring settes spillet i gang ved at keeper kaster ballen ut fra målområdet.

5er Håndball arrangeres som rundespill. 

Dere som arrangører må stille med:

  • 1 i sekretariatet
  • 1 som er baneansvarlig

Dersom dere har baneansvar under kortbaneseriespill.

Har dere hallansvar gjelder instruks for Hallansvar i klubben med hensyn til ansvar og bemanning.

Trenere, lagledere og foreldre som deltar i arrangementer som vedrører barn og håndball bør være orientert om klubbens retningslinje om barnehåndball. Dugnadsansvarlig i lag har et medansvar når det  gjelder å sikre at retningslinjen er kjent for foreldre som har dugnader i hallen. Denne finner man lettest ved å oppsøke klubbens hjemmeside- verktøykasse.